Met een leentoestel is mijn interesse in fotografie begonnen.

Met het Gemeentemuseum is mijn onderwijs in kijken begonnen: leren kijken, leren zien, en dus leren fotograferen.

Ik heb er Alexander Calder leren kennen, nadat ik het niet kon laten vier keer naar de tentoonstelling te gaan. Nog steeds kan ik in het museum omhoog kijken en hopen op een mooie Calder Mobile.

Three-Black-leaves-1956-P1060158.jpg

Ik heb er Constant leren kennen, ooit wel van gehoord, maar nog nooit zo goed naar zijn steden gekeken, over gelezen en leren begrijpen.

IMG_6421-20160615-digimarclandscape-1500px.jpg

En dan opeens loop je een zaal binnen en is daar een werk van Lee Bontecou, zo adembenemend mooi, zo fragiel en complex en buitenaards.

IMG_1572-20170330-watermarklandscape-1500px.jpg

Maar alles wordt getoond in synergie met het gebouw, en dan met de maatgeving in je achterhoofd blijf je tellen: die tegel is 33cm, dan is dat randje 11cm en de deur is dan vast 110cm breed. De hoeken en het licht, ieder bezoek probeer ik dat te vangen in een foto. Soms lukt het, soms - blijkt thuis - kunnen mijn ogen het toch beter zien dan ik kan vastleggen met mijn camera.

Het Gemeentemuseum / Kunstmuseum is mijn docent en mijn school: altijd zal ik blijven leren hoe te kijken, hoe te zien en hoe te genieten van het mooiste museum van Nederland, met altijd weer prachtige tentoonstellingen!

Haags-Gemeentemuseum—Interior-CRW_0083.jpg

#mijnkunstmuseum