Even snel vanavond mijn avondeten gemaakt: gebakken rijst met omelet.

Ingrediënten

  • Kippenbouillon
  • 2 eieren
  • Half bakje kastanjechampignons
  • 3 lente uitjes
  • Bieslook, naar smaak
  • Zout/peper, naar smaak
  • Olijfolie
  • Rijst, 250-300 gram

Bereiding

Doe de kippenbouillon in een pan en giet er evenzoveel water bij. Zodra dit kookt, stop de rijst in de pan en kook volgens de aanwijzing op de verpakking. Snij de champignons in plakjes. Snij de lente uitjes in ringetjes. Knip de bieslook fijn. Kluts de twee eitjes en bak een licht gekleurde omelet in olijfolie, en laat deze op keukenpapier uitlekken. Bak vervolgens de champignons aan in dezelfde pan, en zodra de rijst gaar is, bak de rijst nog even 5 minuutjes mee met de champignons. Snij de omelet in dunne reepjes/plakjes. Gooi de gebakken rijst in een kom en schep er de omelet, lente uit en bieslook doorheen. Zout en peper erbij naar smaak, en giet eventueel nog wat (zoute) ketjap er doorheen.

Plakjes komkommer erbij en eet smakelijk!