Had ik maandag opeens 4 preitjes in mijn handen: lekker maar wat had ik ook alweer in gedachte toen ik ze kocht?

O ja, mijn moeders prei-gehakt ovenschotel.

Ingrediënten

  • 4 preitjes, in ringen gesneden
  • 3-4 ons rundergehakt
  • 1 bakje champignons, in plakjes gesneden
  • boter/olijfolie, om ovenschaal in te vetten, gehaktballetjes en champignons/prei te bakken
  • peper, zout, naar smaak
  • 1 eidooier, voor gehakballetjes
  • zakje geraspte kaas, naar smaak

Bereiding

Maak mooie gehaktballetjes. Ik vind het lekker om door het gehaktmengsel bruschetta-kruiden te doen in plaats van broodkruim. Braad de gehakballetjes bijna gaar in een pan. Haal de balletjes eruit en stop ze alvast in de ovenschaal. Vervolgens de champignons in dezelfde pan aanbakken. De prei kan er ook bij, maar die bak ik niet zo lang aan want ik houd wel van knapperig.

Zodra de prei-champignons klaar zijn kunnen ze over de balletjes gehakt in de ovenschaal worden verspreid. Bestrooi er geraspte kaas overheen, altijd lekker!

De schaal in het midden van de oven, zo’n 15 minuten op 175°C (hete lucht korter/minder hoog).

Serveer met brood of aardappel en een frisse salade.