Rothko or not?
2 min read

Rothko or not?

Rothko or not?

Middagje vrij, in de trein vanuit Leiden terug naar Den Haag: ik ga naar het Haags Gemeentemuseum!

Op dit moment is daar een heel grote Mark Rothko tentoonstelling. Niet helemaal mijn ding, maar ik wil de doeken toch een keertje zien. Geen echte rij (maar als Vriend van het Haags Gemeentemuseum mag ik toch altijd doorlopen), locker voor mijn tas&jas gevonden en hop de trap op naar de gallerijen met Rothko's. Wat een hoop mensen. Wat een hoop interesse. Wat een drukte!

Snel, achteraan, de trap af en richting de Wonderkamers: heel veel leuker.[1]

Uiteindelijk heb ik het langst stilgestaan bij de kamer met videobeelden van de nieuwe stad van Constant. Heerlijk!

https://vine.co/v/OM2eZ1p2Fx6

https://vine.co/v/OM25ud9DnOW

Yellow Sector - Constant Nieuwenhuys

Klein labyr - Constant Nieuwenhuys


Tags: constant, Den Haag, haags gemeentemuseum, portrait, rothko, wonderkamers


  1. Niet echt een verassing voor mij: de doeken van Rothko doen mij gewoon weinig. β†©οΈŽ