In de trein, 19 maart 2014

cover

Sinds januari reis ik met een eerste klas maandkaart. In de coupé is het rustiger en stiller, je hebt altijd wel een zitplaats. Alleen als het wegens bijzondere omstandigheden echt druk in een trein is, dan wordt het voller.

Vanavond, op weg naar huis:

In 1e klas zit een stel waarvan de kinderen ergens anders wonen. Biertje erbij, sjekkie gedraaid, grote verhalen over advocaten en Bureau Jeugdzorg die het duidelijk niet begrijpen. Deze ouders stralen ieder een echt stereotiep beeld uit van ouders die vooral asociale grote bek hebben, doen wat ze willen, schuld bij anderen leggen en schijt hebben aan een beetje volgen van regels en normen. Lekker Hollands stel dus.

Ietwat agressieve vader (steeds luider pratend, inmiddels aan tweede goedkope halve liter bier) zit uitgebreid te vertellen wat er allemaal mis is. Wat zullen deze mensen stemmen? Stemmen ze wel of hebben ze alleen grote bek?

Heerlijk toch zo in de boemel van Leiden naar Den Haag.

Nee, het is absoluut mijn geld waard om eerste klas te reizen. Toch jammer dat de conducteur, die wel even kwam kijken in de eerste klas coupé, deze lui niet op hun plek heeft gewezen.

Ben ik dan arrogant of is dit stel gewoon zo brutaal en agressief-handelend dat niemand (ik ook niet!) hier iets aan durft te doen?

NS, wat jullie?

Image: http://www.fijnmetdetrein.nl/internationaal/india-per-trein/