Passage Den Haag | Flickr

[this is an automated post]

A new Flickr Favorite by Haags Uitburo

Haags Uitburo

The Passage in The Hague is the oldest and only remaining example in Holland in this type of covered shopping streets, popular in major European and American cities in the second half of the 19th century. The shopping arcade, dating back more than 125 years, is an experience in itself. The glass-covered arcade houses specialist shops with contemporary charm. The lovely architecture of the arcade exudes an unmistakable ambience seldom found in modern-day shopping malls. The Passage joins its fellow counterparts in Milan, Moscow and Brussels in being one of the most delightful arcades in existence in Europe today.

De Passage in Den Haag is met meer dan 125 jaar het oudste winkelcentrum van ons land en en behoort tot de top 100 van Nederlandse UNESCO-monumenten. In de met glas overdekte Passage zijn diverse speciaalzaken gevestigd. De Passage straalt gezien haar fraaie architectuur onmiskenbaar een sfeer uit zoals die er in de moderne winkelcentra nog maar zelden is. De Haagse Passage behoort met onder andere de passages van Milaan, Moskou en Brussel tot de mooiste, nog bestaande passages van Europa.
De oorspronkelijke passage uit 1885 loopt van de Spuistraat naar het Buitenhof. In 1929 is de Hofweg toegevoegd aan het wandelgebied. Het oudste gedeelte (de Spuistraat- en Buitenhof-arm) is gebouwd door de architecten H. Wesstra en J.C. van Wijk volgens een internationale georiënteerde neorenaissancestijl, terwijl het latere deel richting Hofweg in een expressionistische stijl is gebouwd. Op dit moment wordt er gewerkt aan een uitbreiding, de zogenaamde Nieuwe Haagse Passage. Tegenover de entree in de Spuistraat wordt een nieuw winkelcentrum gebouwd dat ook een openbare doorgang heeft. Het ontworpen door Bernard Schumi en de oplevering staat voor eind 2013 gepland.
January 20, 2013 at 06:35PM
Original: http://flic.kr/p/dN5yqv
All copyright: Haags Uitburo

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.